Prøv vertikalt landbruk gratis. Ingen skjulte kostnader.

Vennligst les informasjonen på denne siden før du sender oss søknaden din.

Hvorfor tilbyr vi gratis prøveperiode?

Vi vet at vertikalt landbruk er nytt for mange grønnsaksprodusenter. Men det er også stor interesse for teknologien, siden mange kan dra fordeler av den. Vi ønsker å senke terskelen for å teste det. Vi tilbyr støtte og råd gjennom prøveperioden for å sikre at du får en økt forståelse av våre løsninger for vertikalt landbruk.

Hva får du?

Vi låner deg en komplett dyrkningsløsning med vekststasjon, 3 traller, systemkonsoll, planteoppskrifter, LED-lamper og automatisert vanningssystem. Enkelt sagt: alt utstyret du trenger. Du fremskaffer potter, vekstmedium og frø. Pluss kjærlighet og oppmerksomhet!

Hva kan du dyrke?

Det er få begrensinger for hva du kan dyrke i et vertikalt dyrkningsanlegg. Vi anbefaler at du starter med en av disse plantetypene: urter, mikrogrønt, oppal av stiklinger eller en av mange salattyper. Dette er gode produkter for å starte og forstå hvordan det fungerer. Og det viktigste: Alle disse plantene er svært lønnsomme når de dyrkes innendørs.

Forventet produksjon

Forventet produksjon

Du kan produsere mye større volum med vertikalt landbruk enn du kan med tradisjonelt landbruk. Et eksempel: I en dyrkningsstasjon fra Avisomo kan du produsere 480 potter med mikrogrønt eller urter på 10-25 dager. Du kan høste opp mot 36 avlinger i året!

Grønnsaksprodusenter, matprodusenter eller entreprenører som er interessert i å starte med vertikalt landbruk. Det er svært viktig at du har kunder som vil kjøpe produktene du skal dyrke, så det er sterkt anbefalt å ha erfaring med landbruk fra før.

Skoler, privatpersoner, restauranter, hoteller eller andre ikke-landbruksrelaterte bedrifter. Vi har ikke mulighet til å finansiere prosjekter som ikke har en komersielt levedyktig forretningsmodell.

Tilgang til et lokale på mer enn 10m2 for å sikre at du har nok plass, et helt jevnt gulv, tilkobling til beriket vann, strømforsyning på minst 10A og en måte å kontrollere temperatur og luftfuktighet på om det blir nødvendig.

Det er ikke inkludert reservoar, trykkpumpe eller gjødslingssystem i dyrkningsstasjonen, men vi leverer en slamtank med en slampumpe som resirkulerer vannet tilbake til ditt irrigasjonssystem etter hver vanningssekvens.

I Avisomo er vi eksperter på å finne enkle og rimelige løsninger for alle disse kravene, så du trenger ikke bekymre deg hvis du ikke oppfyler alle disse kravene – vi kan hjelpe deg med å oppfylle dem!

Søknadsskjema

Vilkår og betingelser

  1. Gratis bruk i 3 måneder. 
  2. Etter de 3 månedene ønsker vi tilbakemeldinger i from av et intervju for å forstå og lytte til dine erfaringer med dyrkningsstasjonen.
  3. I løpet av intervjuet ønsker vi å ta noen bilder av deg og vekststasjonen som vi kan bruke i markedsføring (case- studie). 
  4. Etter prøveperioden på 3 måneder kan du fritt velge mellom å levere tilbake systemet til oss, eller du kan kjøpe, leie eller finansiere systemet gjennom et dyrkningsabonnement. 
  5. Dyrkningsstasjonen blir sendt til deg og du betaler frakt, eller du kan hente den på Gardermoen.
  6. Du installerer dyrkningsstasjonen selv med veiledning fra oss over telefon, noe som er en del av pakken.
  7. Du fremskaffer potter, vekstmedium, frø og nødvendig gjødsel, i tillegg til strøm og internettforbindelse for å drifte stasjonen gjennom prøveperioden på 3 måneder. 

Avisomo-systemet;
En introduksjon

Skal du starte et vertikalt dyrkningsanlegg er det nødvendig å ha et styringssystem som kan hjelpe deg i produksjonen din. Avisomo er en norsk leverandør, og vi har utviklet systemet i samarbeid med bønder på Toten.